Διακήρυξη Αρχών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ


Εμείς που αρνούμαστε:
● Την υποταγή και υποδούλωση της χώρας και του λαού μας στις υπερεθνικές ελίτ, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ στην ΕΚΤ, στα λόμπι των διεθνών απατεώνων και στους ντόπιους υποτακτικούς τους, την εθνική κρατικοδίαιτη ελίτ, ένα μεγάλο τμήμα του πολιτικού συστήματος και τα ΜΜΕ, που, υπό την αιγίδα του μνημονίου, συγκροτούν σήμερα την λεγόμενη “συμμαχία των προθύμων” .
● Την απαξίωση και συκοφάντηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, δημοκρατικού κεκτημένου, δικαιώματος στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση.
● Τον κοινωνικό κατακερματισμό και τη σύγκρουση ανάμεσα σε διαφορετικά λαϊκά στρώματα που προωθεί μέσω του λεγόμενου “ κοινωνικού αυτοματισμού” η κυβέρνηση με τη συνεργασία των ΜΜΕ.
● Την εκποίηση του δημόσιου χώρου και του εθνικού πλούτου.
● Να δεχτούμε ως σωτήρες αυτούς που εδώ και τριάντα χρόνια καταστρέφουν τη xώρα.
● Ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και την πληρωμή χρεών που άλλοι δημιούργησαν .
● Την πληρωμή των παράνομων “επαχθών δανείων“.
● Τον καθορισμό του μέλλοντος της νέας γενιάς με όρους φεουδαρχίας.
Εμείς που θέλουμε:
● Η χώρα μας και τα ποτάμια μας , οι λίμνες μας και οι θάλασσες μας, τα δάση μας και οι παραλίες μας , τα νησιά μας και οι δρόμοι μας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας να ανήκουν στο λαό μας.
● Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας να ανήκει στις γενιές που έρχονται από τις οποίες τον έχουμε δανειστεί .
● Η εργασία, η υγεία, παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση, το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο να αποτελούν αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα.
Συναντηθήκαμε με σκοπό τη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών της Αγίας Παρασκευής για την κοινωνική αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ανυπακοή» με στόχο:
• Να συμβάλουμε στη συγκρότηση της μεγάλης “συμμαχίας των απρόθυμων”.
• Να ακυρώσουμε το μνημόνιο, την πιο επαχθή, αντιδημοκρατική και αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψε ποτέ Κυβέρνηση στην νεώτερη Ελληνική ιστορία.
• Να ακυρώσουμε όλους τους νεοφιλελευθέρους, αντιλαϊκούς νόμους που έχει πάρει η κυβέρνηση Παπανδρέου, η πιο αντιδραστική, ενδοτική και αντιλαϊκή κυβέρνηση των νεώτερων χρόνων.
• Να εμποδίσουμε τη λεηλασία και αποδιάρθρωση της όποιας παραγωγικής βάσης έχει απομείνει και να συμβάλουμε στην περιβαλλοντική και παραγωγική αναδιάρθρωση – ανασυγκρότηση της χώρας με κριτήριο το συμφέρον του λαού μας.
• Τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού κινήματος που θα επιβάλει την επαναδιαπραγμάτευση και την άρνηση πληρωμής του “επαχθούς χρέους”, με όρους που θα καθορίσει ο λαός μας και όχι οι εθνικές και υπερεθνικές ελίτ.
• Να αναδείξουμε τις έννοιες της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας σε υπέρτατες και αδιαπραγμάτευτες αξίες, για την πολιτική, κοινωνική, παραγωγική και πολιτισμική αναγέννηση και αυτοδιάθεση του λαού μας.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ
• όλοι οι συμπολίτες μας που συμφωνούμε με τις παραπάνω διαπιστώσεις και θέλουμε να παλέψουμε όλοι μαζί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

• όλοι οι συμπολίτες μας, που ανεξάρτητα από τί πιστεύουμε πολιτικά ή κομματικά, βλέπουμε σήμερα ότι μας κοροϊδεύουν, βλέπουμε να μας ζητούν πάλι να πληρώσουμε εμείς και να σφίξουμε πάλι το ζωνάρι για το ίδιο παραμύθι, «το καλό της πατρίδας».

• Στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας, χωράμε όλοι αυτοί, γιατί ο σκοπός μας είναι πρώτα και κύρια η οργάνωση της αντίστασής μας ΣΗΜΕΡΑ. Στην πορεία του κοινού αγώνα μας –που ευχόμαστε να στεριώσει καλά- θα βρουν έδαφος να οικοδομηθούν καλές προσωπικές σχέσεις, σχέσεις εμπιστοσύνης, σχέσεις αλληλεγγύης, σχέσεις ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ και ο καθένας θα μπορεί να προβληματισθεί για το ποιός είναι ο καλύτερος δρόμος και η προοπτική για έναν ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στο να ζωντανέψουμε αγωνιστικά την πόλη μας, με την κοινή δράση των κατοίκων, την αντίστασή μας στη λαίλαπα της κυβέρνησης του Μνημονίου. Γιατί μόνο οι ενεργοί πολίτες, μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην κάθε πόλη, σε όλη τη χώρα και στο λαό μας.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ
• Μετά από διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και ειλικρινή προσπάθεια σύνθεσης, αποφασίζουμε και προχωρούμε σε διοργάνωση κοινών δράσεων (πχ. εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, τοπικές πορείες, δράσεις αλληλεγγύης – διαμαρτυρίας – διεκδίκησης, κοινή κάθοδο σε κεντρικές πορείες – απεργίες κλπ.)

• Στις κοινές αυτές δράσεις, η παρουσία μας είναι ενιαία, με τις κοινές ανακοινώσεις – αφίσες – πανώ – συνθήματα κλπ. που έχουν συμφωνηθεί.

• Αυτονόητο είναι ότι κάθε πολίτης, κάθε ιδιαίτερη ομάδα ή φορέας, μαζικός ή πολιτικός, που θέλει να συμμετέχει στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας, έχει το δικαίωμα της αυτόνομης παρουσίας και παρέμβασής του στην πόλη, με δικά του μέσα και δράσεις, που οργανώνει μόνος του.

• Ο απαραίτητος συντονισμός των δράσεών μας, γίνεται από ενεργούς συμπολίτες μας που θέλουν (ανάλογα με τη δράση) και ορίζονται σε κάθε συνέλευσή μας, που συνέρχεται τακτικά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ
• Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινή δράση σε ότι συμφωνούμε.

• Όλοι μπορούμε να εκφράζουμε τις ιδιαίτερες θέσεις μας, αλλά αυτό που μας ενώνει είναι η ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ στη λαίλαπα που τείνει να σαρώσει τα πάντα.

ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η ΣΟΦΙΑ λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  ΦΙΛΙΚΑ
  ΣΟΦΙΑ

 2. Ο/Η dimitrisdaskalos λέει:

  Αγαπητή Σοφία και οι άλλοι φίλοι από το Γαλάτσι,

  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στην προσπάθειά μας κι είναι χαρά μας κι επιδίωξή μας ν’ ανταμώσουμε με ομάδες με ανάλογους στόχους και δράσεις. Στη σελίδα «επικοινωνία» του μπλογκ μας υπάρχουν τηλέφωνα και email για να έρθουμε σε επαφή και να του πούμε κι από κοντά.

  Φιλικά,
  Δημήτρης (εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αγ. Παρασκευής)

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Σοφία

  Μπορούμε το πρώτο ραντεβού να το κάνουμε στην Κερατέα το άλλο Σαβ/κο.

  Επίσης μπορείτε να έρθετε στο μετρό Νομισματοκοπείο το επόμενο Σάββατο 9 Απρίλη στο παναττικό 2 ωρο δράσης για τις αυξήσεις των εισιτηρίων.

  Γιάννης

 4. Ο/Η Mάριος λέει:

  Παραφράζοντας:
  Χρειαζόμαστε μία, δύο, πολλές Πρωτοβουλίες σαν τη δική σας, αφού «για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή…»

  Καλό αγώνα και καλή δύναμη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s