Ημερολόγιο Εκδηλώσεων – Δράσεων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Για την Λαϊκή Αλληλεγγύη, την Αντίσταση και την Ανυπακοή

protovouliapolitonagiasparaskevis.wordpress.com     

Τηλ:  6977-235025,   6979-200386,   6951-816607

15-02-2011   Μετά από δύο περίπου μηνών συζητήσεις  και ανταλλαγή απόψεων,  σε μια  συνάντηση 16

πολιτών, απόφασίζεται η συγκρότηση της  «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ για την Λαϊκή Αλληλεγγύη, την Αντίσταση και την Ανυπακοή» και το πρώτο κείμενο διακήρυξης που δημοσιεύτηκε, καθώς και η πρώτη δημόσια παρουσία μας στην πόλη κατά την ημέρα της Γενικής Απεργίας 23-02-11

20-02-2011   Πολίτες της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ μαζί με μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης, ανοίξαμε, για ένα

δίωρο περίπου, τα διόδια της Αττ. Οδού στην οδό Γραβιάς και Δ. Πλακεντίας.

23-02-2011   Ημέρα της Γενικής Απεργίας. Με το πανώ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  μαζί με συναγωνιστές από

την Ανοικτή Συνέλευση, κατεβήκαμε από την πλατεία Αγίου Ιωάννου με μια ενωτική πορεία 100 περίπου πολιτών, με βασικό σύνθημα «ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ» έως το σταθμό του Μετρό ‘Αγια Παρασκευη’.  Από εκεί, κατεβήκαμε όλοι με το μετρό στην Ομόνοια και συμπορευτήκαμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση, μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου μας.

13-03-2011   Σε συνάντηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ,  συμφωνείται  το τελικό κείμενο διακήρυξης  (στο

οποίο προστίθενται οι αρχές λειτουργίας), καθώς και η σύγκληση μιας  ευρύτερης συνάντησης για τις 18-03-11

18-03-2011   Πραγματοποιείται η 1η  ανοικτή συνάντηση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με τη συμμετοχή 40

περίπου πολιτών, κατά την οποία μετά από συζήτηση, γίνονται ξεκάθαροι ο χαρακτήρας και ο σκοπός της. Εγκρίνεται πρόταση για την παρουσία μας στην παρέλαση της 25ης  Μαρτίου και το μοίρασμα προκήρυξης για το συζητούμενο «Σύμφωνο Σταθερότητας» -sic- στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκή Ένωσης κατά την ίδια ημέρα. (αργότερα κατά τη σύνταξη της προκήρυξης προστέθηκε και το επίκαιρο θέμα της επέμβασης στη Λιβύη και η Ελληνική εμπλοκή σ’αυτήν).

25-03-2011   Αφού ανοίξαμε το πανώ μας και  μοιράσαμε τη  διπλή  προκήρυξή  μας   (για το Σύμφωνο

Ανταγωνιστικότητας και την επέμβαση στη Λιβύη), συμμετείχαμε κλείνοντας την παρέλαση με μια γεμάτη παλμό πορεία, με κύριο σύνθημα ‘διωξαμε τους τουρκους και τους γερμανους – να διωξουμε τωρα και τους τροϊκανους’ κάτω από τις επευφημίες και χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων δημοτών και μαθητών, πολλοί από τους οποίους μπήκαν και ενίσχυσαν την πορεία μας.

01-04-2011   Συμμετέχουμε στην έκτακτη πρωταπριλιάτικη δράση του «Δεν πληρώνω» στο σταθμό του Μετρό ‘Nομισματοκοπειο’ σε συντονισμό με άλλες επιτροπές από δήμους της Αττικής, μοιράζοντας τη δική μας προκήρυξη & οδηγίες «Δεν πληρώνω»

09-04-2011    Συγκεντρώθηκαμε στις 11.πμ. μαζί με άλλους πολίτες από Χολαργό και Χαλάνδρι, στο σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό, συμμετέχοντας σε δράση του «Δεν πληρώνω» όπου για 1 ώρα, ανοίξαμε το χαρτοπανώ μας,  μοιράσαμε την προκήρυξή μας, φωνάξαμε τα συνθήματά μας και κλείσαμε με αυτοκόλλητα τα ακυρωτικά. Μετά κατεβήκαμε με το μετρό όλοι στον ‘Ευαγγελισμό’ όπου μείναμε μαζί με άλλες επιτροπές για περίπου άλλη μια ώρα. Από εκεί πάλι με το Μετρό (και πάντα τζάμπα) κατεβήκαμε στο Σύνταγμα.

10-04-2011   Την Κυριακή πήγαμε από το μεσημέρι στην Κερατέα όπου κρεμάσαμε το πανώ μας στα κάγκελα απέναντι από την εξέδρα και παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις συμπαράστασης μέχρι το βράδυ.

19-04-2011 & 29-04-2011 Μέλη της Πρωτοβουλίας μοίρασαν ενημερωτικό υλικό ενάντια στο Μνημόνιο στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, καλώντας τους να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της 1ης Μάη.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας στην Αγία Παρασκευή και συμμετοχή με πανό στην πορεία στην Αθήνα.

11-05-2011 Προσυγκέντρωση στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ και συμμετοχή στην πανεργατική διαδήλωση-πορεία από το Μουσείο στη Βουλή με πανό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s