48ωρη απεργία στις 6 και 7/11

Posted: 31 Οκτωβρίου, 2012 in απόψεις

 

gsee.jpg

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, αξιολογώντας τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις «σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή», όπως τονίζεται, αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ως εξής:

1.   48ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 6 και 7 Νοέμβρη 2012.
2.   Απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00 στο Πεδίο του Άρεως.
3.   Απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα.

Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων είναι η καταψήφιση των “απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση”, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

“Μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά τους απλούς πολίτες της χώρας, «μονιμοποιούν» τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη πολιτικές που εκποιούν – ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις επιχειρήσεις του δημοσίου. Μέτρα και πολιτικές που εκτινάσσουν την ανεργία και την ύφεση χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας”, όπως τονίζεται.

“Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη ψήφιση των μέτρων που εξοντώνουν κοινωνία και οικονομία, να ακυρώσουμε τις νεοφιλελεύθερες εμμονές, να ανατρέψουμε τις τροϊκανές και κυβερνητικές πολιτικές. Όλοι στον αγώνα με τα Συνδικάτα”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Σχολιάστε